Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

484. ZHG koe Janine 2

  • geschonken aan Nurdoolot en Daniel, jongens van 4 respectievelijk 7 jaar
  • zoons van moeder Beishenova Gulmira (35 jaar) en vader Begaliev Bulat (35 jaar)
  • plaats: Aral in de Talas regio
  • datum schenking koe: 17-07-2016
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Nurdoolot en Daniel

SHG #32_Daniel_NurdoolotIcow- Janine (2) klein

Nurdoolot en Daniel lijden aan  Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hierdoor worden hun lichamen belemmerd in de groei. Beide jongens hebben klompvoeten en hebben dan ook speciaal schoeisel nodig  De ouders zijn zich bewust van hun handicap. De jongens zijn al eens geopereerd aan de benen en dat moet waarschijnlijk nogmaals gebeuren. Zij worden  behandeld door een specialist in Bishkek.  Ze gebruiken ook medicijnen.

Nurdoolot en Daniel  lopen redelijk, maar door hun klompvoeten geen grote afstanden. Ook hun spraakvermogen is goed ontwikkeld, evenals de ontwikkeling van hun intelligentie, ze gaan dan ook naar een normale school De jongens spelen graag met huisdieren.

Het gezin woont samen met de gepensioneerde grootouders in een nieuw eigen huis met vier kamers. Ze hebben zelf geen auto.

De moeder is arts in een lokaal ziekenhuis en de vader werkt in het seizoen in de landbouw. De financiële situatie van het gezin is redelijk, ze willen graag meewerken in het SHG project.

Door het krijgen van koe Janine hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun jongens betalen.

Koe Janine is 4  jaar oud en zal in de herfst van 2016 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Janine 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG #32_Daniel_NurdoolotIcow- Janine (1) klein

SHG #32_Daniel_NurdoolotIcow- Janine klein

Nurdoolot en Daniel hebben klompvoeten en hebben dan ook speciaal schoeisel nodig  De ouders zijn zich bewust van hun handicap. De jongens zijn al eens geopereerd aan de benen en dat moet waarschijnlijk nogmaals gebeuren.

Zij lopen redelijk, maar door hun klompvoeten geen grote afstanden. Zij gaan naar een normale school.