Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

485. ZHG koe Carola 2

  • geschonken aan  Aisuluu, een meisje van 7 jaar
  • zoon van moeder Tokoldoshpva Zhyldyz (37 jaar) en vader Ryspekov Ularbek (38 jaar)
  • plaats: Aral in de Talas regio
  • datum schenking koe:17-07-2016
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Aisuluu

SHG #32_Aisuluu_cow- Carola (2) klein

Aisuluu heeft aangeboren staar en daarnaast last van te hoge oogdruk, waardoor zij  heel slecht ziet. Tweemaal per jaar gaat zij met  haar ouders naar een specialist, die haar medicijnen heeft voorgeschreven.

Aisuluu  zit in de derde klas van de basisschool.  Ze loopt goed, ze praat goed en de ontwikkeling van haar intelligentie is ook prima. Ze zit graag te tekenen.

Het gezin bestaat uit vier kinderen. Aisuluu heeft 2 oudere zussen (14 en 13 jaar) en een broer van negen jaar. Ze gaan allemaal naar school.

Het gezin woont in een eigen huis met vier kamers. Ze hebben geen vee en geen auto.

De moeder is lerares op een school en de vader werkt in de landbouw.

Door het krijgen van koe Carola hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Carola is 5 jaar oud en zal in september  van 2016 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Carola 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG #32_Aisuluu_cow- Carola (1) klein

Aisuluu heeft aangeboren staar en last van te hoge oogdruk, waardoor zij  heel slecht ziet. Zij zit in de derde klas van de basisschool.  Ze loopt goed, ze praat goed en de ontwikkeling van haar intelligentie is ook prima.