Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

488. ZHG koe Ineke

  • geschonken aan Adina, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Aidarbe kyzy Nagira (26 jaar) en vader Kadyrov Timurs (32 jaar)
  • plaats: Aral of Talas regio
  • datum schenking koe: 17-7-2016
  • donateur: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Adina

SHG #31_Adina_cow-Ineke (1) klein 

Adina  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is. Het gevolg is dat ze klompvoeten heeft en ze moet speciale schoenen dragen.

De ouders doen hun best om goed voor hun dochter te zorgen. Zij begrijpen wat hun dochter mankeert. Ze gaat eens per jaar naar een specialist in Bishkek. Een operatie staat reeds gepland.

Adina  is een lief meisje, dat binnenkort naar school gaat. Lopen kan ze wel, maar door haar handicap gaat dat moeizaam. Ze kan goed praten, Haar intelligentie is ook goed, maar zij neemt wel overal de tijd voor.

Zij speelt graag met bouwsteentjes en ook tekent ze graag.

Adina heeft een jonger zusje van 4.

Het gezin heeft een eigen huis in Aral, dat vier kamers heeft. De moeder zorgt voor het huishouden en de vader heeft vast werk in de landbouw.

Door het bezit van koe Ineke  hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Ineke  is 4 jaar oud en zal in oktober van 2016 een kalf krijgen.

Door het krijgen van koe Ineke hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Ineke 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG #31_Adina_cow-Ineke klein

Adina  heeft Cerebral palsy.  Het gevolg is dat ze klompvoeten heeft en ze moet speciale schoenen dragen.  Ze gaat eens per jaar naar een specialist in Bishkek. Een operatie staat reeds gepland.