Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

490. Koe Juliana 2

  • geschonken aan Jayna een meisje van 12 jaar
  • kleindochter van grootmoeder Kuttubekova Mira (56 jaar)
  • plaats Kyzyl-Say, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 11-9-2016
  • donateurs: Sjoerd en Christy

Jayna

jayna_cow-juliana-1-klein

Jayna  heeft een hersenafwijking, een algemene neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren. Hierdoor is zij tevens epileptisch. Zij heeft regelmatig verwondingen aan haar hoofd. Haar oma en zij zelf  zijn  zich bewust van haar handicap. Zij gaat  tweemaal per jaar naar een specialist en de resultaten van de behandeling zijn hoopgevend. Operatief ingrijpen is niet nodig

Haar moeder is overleden en haar vader is er vandoor gegaan toen duidelijk was dat Jayna gehandicapt was. Sinds anderhalf jaar woont zij bij haar oma, na het overlijden van haar moeder. Haar moeder is nog hertrouwd.

Jayna  kan goed lopen en gaat naar een normale school.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om te tekenen.

Jayna heeft nog een jonger broertje van 9 jaar en een zusje van 6. Oma heeft een klein en oud eigen huis. Het gezin is hulpbehoevend.  Ze heeft een paar schapen.

Grootmoeder heeft geen werk, want dat is er nauwelijks.

Door het krijgen van koe Juliana 2 hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Juliana 2 is 4½ jaar oud en zal in de winter van 2016/17 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

jayna_cow-juliana-3-klein

 

jayna_cow-juliana-2-klein

De moeder van Jayna is overleden en haar vader is er vandoor gegaan toen duidelijk was dat Jayna gehandicapt was. Sinds anderhalf jaar woont zij bij haar oma, na het overlijden van haar moeder.