Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

493. Koe Nijmegen 3

  • geschonken aan Jibek, een meisje van 10 jaar
  • dochter van moeder  Moldobaeva Aynura (29 jaar) en kleiendochter van Moldobaeva Dinar (56 jaar). De vader heeft het gezin verlaten en heeft nu een ander gezin.
  • plaats: Ozgorush, Bakayata region\
  • datum schenking koe: 11-09-2016donateur: Hans Trapman (sponsorloop Nijmeegse 4-daagse 2016)

Jibek

jibek_cow-nijmegen3-2-klein

 

 Jibek  heeft Cerebral Palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is.

Haar grootmoeder zorgt goed voor haar, omdat haar moeder ver in Bishkek werkt. Zij begrijpen wat zij mankeert. Ze gaat regelmatig naar een specialist die haar behandelt. Zij gebruikt dagelijks medicijnen. Jibek is een rusteloos meisje dat veel huilt en schreeuwt. Ze heeft een slechte gezondheid.

Toen de vader ontdekte dat Jibek gehandicapt was is hij er vandoor gegaan.

Jibek  is een druk meisje, dat niet naar school gaat. Zij wordt constant door haar oma begeleid.

Lopen kan ze een beetje, maar alleen heel langzaam. Ze kan nauwelijks praten, een paar woorden slechts. Haar intelligentie is ook niet goed.

Zij speelt graag met speelgoed, met name auto’s.

Ze heeft nog een jonger broertje van 8 jaar die tijdelijk bij zijn moeder woont in Bishkek.

Grootmoeder woont met Jibek in een 2-kamer appartement in het dorp. Als Jibek een aanval krijgt bijt ze haar oma vaak in haar hand. Oma heeft geen werk, zij verzorgt Jibek fulltime.

Door het bezit van koe Nijmegen 3 hoeven ze geen melk en melkproducten meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Nijmegen 3  is 4 jaar oud en zal medio 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

jibek_cow-nijmegen3-3-klein

jibek_cow-nijmegen3-4-klein

jibek_cow-nijmegen3-1-klein

Jibek  heeft Cerebral Palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is. Haar grootmoeder zorgt goed voor haar, omdat haar moeder ver in Bishkek werkt.  Jibek is een rusteloos meisje dat veel huilt en schreeuwt. Ze heeft een slechte gezondheid.