Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

495. ZHG koe Mikke

  • geschonken aan Aikanysh, een meisje van 6 jaar
  • Dochter van moeder Smanova Zarina,  (27 jaar) en vader Totonov Azizbek, (33 jaar)
  • plaats: Bakayata, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 3-10-2016
  • donateur: Anne Trapman

Aikanysh

shg33_aikanysh_cow-mikke-4-klein 

Aikanysh  heeft een hartafwijking.

De ouders zijn zicht bewust van de handicap van hun dochter.  Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt en haar medicijnen heeft voorgeschreven. In 2013 is zij geopereerd en het resultaat is bevredigend.  Aikanysh begint wat te lopen.

Aikanysh  is een lief meisje, dat redelijk kan lopen en ook begrijpend kan praten. Haar intelligentie is ook goed, maar zij gaat nog niet naar school. Zij wordt veel door haar oma bezig gehouden, ze is dol op haar.

Het gezin heeft 4 kinderen. Aikanysh heeft een ouder zusje van 8 jaar en 2 jongere zusjes, en van 2½ jaar en een van 6 maanden.

Het gezin woont met een grootmoeder van de vader in een kleien maar redelijk huisje met 4 kamers. De moeder heeft geen werk en is full time met de verzorging van haar dochters bezig. De vader werkt als elektricien in het dorp.

Door het bezit van koe Mikke  hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Mikke  is 4 ½ jaar oud en zal in het begin van 2017  een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Mikke 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

shg33_aikanysh_cow-mikke-2-klein

shg33_aikanysh_cow-mikke-1-klein

Aikanysh  heeft een hartafwijking.  In 2013 is zij geopereerd en het resultaat is bevredigend. Aikanysh  is een lief meisje, dat redelijk kan lopen en ook begrijpend kan praten. Haar intelligentie is ook goed, maar zij gaat nog niet naar school.