Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

497. ZHG koe Finn

  • geschonken aan Kurmanjan, een meisje van 5 jaar
  • dochter van moeder Rysalieva Dinara, (38 jaar), en vader Sultanov Umetaly (47  jaar)
  • plaats: Bakayata, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 3-10-2016
  • donateur: Anne Trapman

Kurmanjan

shg33_kurmanjan_cow-finn-2-klein

Kurmanjan  heeft een hartkwaal. Kurmanjan is onder behandeling van specialisten en de behandeling is bevredigend. Ze gebruikt medicijnen.

Kurmanjan  gaat niet naar school, maar kan wel redelijk lopen.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Haar intelligentie blijft ver achter. Zij speelt graag met keukenspulletjes.

Kurmanjan is de jongste in een gezin met 4 kinderen. Ze heeft twee zussen van 18 en 16 jaar en een broertje van 9 jaar. Ze hebben een klein eigen huis met 3 kamers. Het ziekenhuis en scholen zijn heel ver weg.

Haar moeder zorgt voor de kinderen en het huishouden en haar vader werkt in de bouw.

Door het krijgen van koe Finn hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Finn is 4 jaar oud en zal in het voorjaar van 2017 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Finn 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

shg33_kurmanjan_cow-finn-1-klein

shg33_kurmanjan_cow-finn-4-klein

Kurmanjan  heeft een hartkwaal. Kurmanjan is onder behandeling van specialisten en de behandeling is bevredigend. Kurmanjan  gaat niet naar school. De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Haar intelligentie blijft ook ver achter.