Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

498. Koe Nadjezjda

  • geschonken aan Elnura, een meisje van 10 jaar
  • dochter van moeder Osmonova Miragul, (35 jaar) en vader Kenenbaev Manasbek, (36  jaar)
  • plaats: Ozgorysh, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 4-10-2016
  • donateur: het Weeshuis der Doopsgezinden

Elnura

elnura_cow-nadjezjda-1-klein

Elnura  is autistisch. De ouders begrijpen de ernst van de handicap van hun dochter. Zij wordt tweemaal per jaar behandeld door een specialist.

Elnura  is een rusteloos hyperactief meisje, dat heel goed kan lopen. Zij gaat niet naar school, praat niet, krijst wel, en haar intelligentie ontwikkelt zich niet goed. Haar ouders kunnen nauwelijks contact met haar krijgen. Ze weten niet goed waar zij plezier in heeft. Elnura heeft nog een jonger broertje van 5 jaar.

Het gezinnetje woont in een oud eigen huis met 2 kamers. Zij hebben geen auto en ook geen vee. School en medische zorg zijn heel ver verwijderd.

De beide ouders zijn op dit moment werkeloos. Er is in de regio nauwelijks werk.

Door het bezit van koe Nadjezjda  hoeven ze geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Nadjezjda is 4 ½ jaar oud en zal in het begin van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto

elnura_cow-nadjezjda-3-klein

Elnura  is autistisch. Zij is een rusteloos hyperactief meisje, dat heel goed kan lopen. Zij gaat niet naar school, praat niet, krijst wel, en haar intelligentie ontwikkelt zich niet goed. Haar ouders kunnen nauwelijks contact met haar krijgen. Ze weten niet goed waar zij plezier in heeft.