Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

499. Koe Agnessa

  • geschonken aan Kanykey, een meisje van 11 jaar
  • dochter van vader Bolturukov Nasir, (36 jaar). Haar moeder is in 2012 aan een ziekte overleden.
  • plaats: Ych-Emchek, Talas regio
  • datum schenking koe: 04-10-2016
  • donateurs: het Weeshuis der Doopsgezinden

Kanykey

kanykey_cow-agnessa-1-klein

Kanykey  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek. In 2014 is zij geopereerd aan haar voeten. Dat heeft haar geholpen, want ze begint nu te lopen. De vader is  zich bewust van de handicap van zijn dochter.  Kanykey is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.  Ze krijgt medicijnen. Haar  grootmoeder en vader verzorgen haar en voeden haar op, nadat in 2014 haar moeder is overleden.

Kanykey  kan al een beetje lopen, maar kleine afstanden. Zij gaat niet naar school, hoewel zij een normale intelligentie heeft.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is goed. Zij houdt er van naar dansende meisjes te kijken en zou zelf ook het liefste dansen.

Kanykey heeft nog een broertje die 6 jaar oud is. Het gezin woont in en oud klein  huisje met 2 kamers. School en medische zorg zijn redelijk in de buurt.

De vader werk bij een constructiebedrijf.

Door het bezit van koe Agnessa hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Agnessa  is 5 jaar oud en zal begin 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

kanykey_cow-agnessa-3-klein

kanykey_cow-agnessa-2-klein

Kanykey  is in 2014 geopereerd aan haar voeten. Ze begint nu te lopen.  Ze is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.  Ze krijgt medicijnen. Haar  grootmoeder en vader verzorgen haar en voeden haar op, nadat in 2014 haar moeder is overleden.