Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

502. Koe Vera

  • geschonken aan Ayturgan een meisje van 12 jaar
  • dochter van moeder Shaydieva Gulmira, (40 jaar) en vader Shaydiev Nurzat, his (43 jaar)
  • plaats Ozgorysh, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 04-10-2016
  • donateurs: het Weeshuis der Doopsgezinden

Ayturgan

ayturgan_cow-vera-1-klein

Ayturgan  heeft een hersenafwijking, een algemene neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren. Hierdoor is zij tevens epileptisch. Het is een rustig meisje.. Haar ouders en zij zelf  zijn  zich bewust van haar handicap. Zij gaat  tweemaal per jaar naar een specialist en de resultaten van de behandeling zijn hoopgevend. Operatief ingrijpen is niet nodig

Ayturgan  kan goed lopen en gaat helaas niet naar school, ze is altijd thuis.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om met keukenspulletjes te spelen..

Ayturgan heeft nog twee oudere broers van 17 en 15 jaar en een jonger zusje van 6 jaar. Het gezin woont in een klein  oud huis met maar twee kamers. Het gein is hulpbehoevend.  Ze hebben geen vee. School en medische zorg zijn ver verwijderd.

De ouders hebben geen werk, want dat is er nauwelijks.

Door het krijgen van koe Vera hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Vera is 4 ½ jaar oud en zal in de winter van 2016/17 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

ayturgan_cow-vera-3-klein

ayturgan_cow-vera-2-klein

Ayturgan  heeft een hersenafwijking, hierdoor is zij tevens epileptisch. Het is een rustig meisje.. Ayturgan  kan goed lopen en gaat helaas niet naar school, ze is altijd thuis.De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om met keukenspulletjes te spelen..