Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

506. Koe Aljona

  • geschonken aan  Alisher, een jongen van 8 jaar
  • zoon van moeder Dinara,  (30 jaar) en vader Esengeldi, (37 jaar)
  • plaats: Sheker, Karabuura.regio
  • datum schenking koe: 20 – 11- 2016
  • donateurs:

Alisher 

Alisher_cow-Aljona-2 klein

Alisher  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij medicijnen. Hij staat onder controle van een specialist, en er lijkt een licht verbetering te komen in zijn gezondheid.

Alisher  kan wel redelijk lopen. Hij gaat niet naar school vanwege zijn epileptische aanvallen Zijn spraakvermogen is slecht, hij kan slechts pap en mam zeggen. En zijn intelligentie blijft ook ver achter.

Zijn ouders weten eigenlijk niet wat hij leuk vindt. Bij alles wat hij doet raakt hij heel snel zijn interesse kwijt.

Alisher is de oudste in een gezin met drie kinderen. Hij heeft een jongere zus van 6 jaar en een broertje van 4 jaar. De  laatste heeft door een ongeluk 1e graads verbranding wonden.

Het gezin woont in bij de grootvader van vaders kant, want ze hebben geen eigen huis. Het is een heel arm gezin, zonder vervoer, en zonder vee.

Door het krijgen van koe Aljona hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Ze kopen nu elke dag melk voor Alisher. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Aljona  is 5 jaar oud en krijgt in het voorjaar een kalf.

Aanvullende foto

Alisher_cow-Aljona-1 klein

Alisher  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Zijn ouders weten eigenlijk niet wat hij leuk vindt. Bij alles wat hij doet raakt hij heel snel zijn interesse kwijt.