Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

507. Koe Azana 3

  • geschonken aan Asema, een meisje van 6 jaar 
  • dochter van moeder Kalybek kyzy  Aliy, (37 jaar) en vader Ermekov Ulan (48 jaar)
  • plaats: Kyzyl- Adyr, district Karabuura regio.
  • datum schenking koe: 20-11-2016
  • donateurs: geschonken door  Dutch Powerhouse

Asema

Asema_cow-Azana3-1 story

Asema heeft microcefalie, ontstaan door een ontwikkelingsstoornis van de hersenen bij het kind  De hersenen zijn niet goed of niet snel genoeg gegroeid, hierdoor ontstaat als gevolg daarvan microcefalie. De grootte van de schedel hangt samen met van de grootte van de hersenen. Bij microcefalie blijft de schedel klein in verhouding tot het gezicht en het postuur.

Asema wordt twee maal per jaar door een specialist behandeld, de ouders begrijpen de ernst van haar handicap. Haar gezondheid lijkt nauwelijks vooruit te gaan. Er is meestal geen genezing mogelijk voor microcefalie. De behandeling is gericht op de verstandelijke en motorische ontwikkeling en eventuele andere verschijnselen. 

Zij kan niet lopen, ze ligt alleen maar, ze kan niet praten en haar intelligentie lijkt ook heel zwak.  De ouders weten eigenlijk niet goed hoe ze het hun kind kunnen activeren of blij kunnen maken.

Ze is het jongste kind van het gezin Ze heeft 3 oudere broers van 17, 14 en 11 jaar. Ze hebben wel een eigen huis.

Het gezin woont in een oud klein huis. Ze hebben geen vee of landbouw machines. Beide ouders hebben geen werk, want dat is er niet. De moeder verzorgt de kinderen.

Door het krijgen van koe hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kan ze de behandeling van haar zoon  betalen.

De koe Azana 3 is vijf en een half  jaar oud en krijgt in het voorjaar van 2017 haar eerste kalf.

 Aanvullende foto’s

Asema_cow-Azana3-2 story

Asema_cow-Azana3-4 story

Asema heeft microcefalie, waardoor haar hersenen niet goed of niet snel genoeg zijn gegroeid. Er is meestal geen genezing mogelijk voor microcefalie. De behandeling is gericht op de verstandelijke en motorische ontwikkeling. Zij kan niet lopen, ze ligt alleen maar en ze kan niet praten