Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

508. Koe Alyssa

  • geschonken aan Elmir, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder raiymbekova Gulnara, (34 jaar)
  • plaats: Pokrovka, Manas regio
  • datum schenking koe: 20 -11-2016
  • Donateur:

Elmir

Elmir_cow-Alissa-3 klein

Elmir  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd hierdoor heeft hij een gestoorde motoriek. Hij wordt in een regionaal hospitaal behandeld en is daar twee jaar geleden ook geopereerd. Hij gaat wel vooruit en begint wat te lopen. Zijn moeder begrijpt de aard van zijn aandoening, zij staat er alleen voor, want de vader heeft het gezin in de steek gelaten.

Elmir  is een lieve jongen, die  helaas niet naar school gaat, maar zijn moeder geeft hem thuis onderwijs. Ten gevolge van de hersenaandoening loopt hij slecht.

Het spreken gaat wel goed, en door de hulp van zijn moeder begint hij te lezen en te rekenen. Hij leest momenteel graag boeken.

Elmir heeft twee oudere broers, een tweeling van 15 jaar en een jonger zusje van 3 jaar.

Het gezin heeft een eigen huis, het is oud en klein met 3 kamers.

De moeder heeft geen werk,omdat er in de regio geen banen zijn. Zij zorgt voor de kinderen.

Door het bezit van koe Alyssa hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kan de moeder de behandeling van haar zoon betalen.

Koe Alyssa is 5 jaar oud en zal in het voorjaar een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Elmir_cow-Alissa-2 klein

Elmir_cow-Alyssa-1 klein

Elmir heeft Cerebral palsy. Hij wordt in een regionaal hospitaal behandeld en is daar twee jaar geleden ook geopereerd. Hij gaat wel vooruit en begint wat te lopen. Zijn moeder staat er alleen voor, want de vader heeft het gezin in de steek gelaten. Elmir  is een lieve jongen, die helaas niet naar school gaat, maar zijn moeder geeft hem thuis onderwijs.