Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

512. Koe Nastja

  • geschonken aan Nurjan, een jongen van 12 jaar
  • zoon van moeder Beishenova Venera (32 jaar) en vader Jolonov Maksat, (36 jaar)
  • plaats: Ych- Emchek, district Talas
  • datum schenking koe: 20-11-2016
  • Donateur:

Nurjan

Nurjan_cow_Nastja-3 klein

Nurjan  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd met als gevolg een gestoorde motoriek. Hij kan eigenlijk niet goed behandeld worden want de ouders hebben daar het geld niet meer voor. Behandeling is wel noodzakelijk.

Nurjan  is een lieve jongen, die  helaas niet naar school gaat, hij zit in een rolstoel en is altijd thuis. Ten gevolge van de hersenaandoening kan hij niet lopen, hij kan zijn stoel een beetje vooruit bewegen met zijn benen .

Het spreken gaat wel, maar alleen heel langzaam. Hij is redelijk intelligent. Hij bladert graag door boeken en tijdschriften om de plaatjes te bekijken. Ook houdt hij van sprookjes. Iedere dag leest zijn vader hem een sprookje voor.

Nurjan is de oudste in een gezin met 3 kinderen. Zijn vader heeft pas vastgezeten in verband met de diefstal van vee.

Het gezin woont in een oud eigen huis met 3 kamers. Ze hebben geen eigen vervoermiddel en geen vee.

De beide ouders zijn werkeloos, de vader kon niet werken i.v.m. gevangenschap en de moeder zorgt vor Nurjan. Ook de ouders van zijn vader (62 en 59 jaar) zorgen goed voor Nurjan.

Door het bezit van koe Nastja hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Nastja  is 5 jaar oud en zal in december een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Nurjan_cow_Nastja-2 klein

Nurjan  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd met als gevolg een gestoorde motoriek. Hij kan eigenlijk niet goed behandeld worden want de ouders hebben daar het geld niet meer voor. Behandeling is wel noodzakelijk. Nutjan zit de hele dag in en rolstoel.