Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

515. ZHG koe Dineke

  • geschonken aan  Tamara, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Bektursunova Mairamkyl (48 jaar) en vader Osmonov Toktosun (53 jaar)
  • plaats: Ych-Emcher , Talas  district
  • datum schenking koe:12-12-2016
  • donateurs:

Tamara

SHG#35_Tamara_cow_Dineke-3 klein

Tamara is epileptisch. Vooral als ze nerveus is krijgt zij aanvallen.. Tweemaal per jaar gaat zij naar een specialist, en er is vooruitgang merkbaar. Het harde schudden met haar hoofd waardoor ze zichzelf verwondde is sterk verminderd. Ze heeft nog wel frequent epileptische aanvallen (insulten) maar veel minder.

Tamara  is nog nooit naar school geweest, dat was niet mogelijk door haar insulten. Ze is dus altijd thuis.  Ze loopt goed, ze spreekt niet goed en de ontwikkeling van haar intelligentie blijft  ook achter. Ze zit graag te tekenen.

Het gezin bestaat uit drie kinderen waarvan zij de jongste is Ze heeft een oudere broer die werkloos is en een ouder zusje van 12 jaar dir nog naar school gaat.

Het gezin woont in een eigen huis met vier kamers. Ze hebben 15 schapen en een kalf,

De moeder is thuis en zorgt voor de kinderen en de vader werkt als chauffeur.

Door het krijgen van koe Dineke hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Dineke is 4 jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Dineke 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG#35_Tamara_cow_Dineke-4 klein

SHG#35_Tamara_cow_Dineke-1 klein

Tamara is epileptisch. Vooral als ze nerveus is krijgt zij aanvallen.. Het harde schudden met haar hoofd waardoor ze zichzelf verwondde is sterk verminderd.Tamara  is nog nooit naar school geweest, dat was niet mogelijk door haar insulten. Ze is dus altijd thuis.  Ze loopt goed, maar ze spreekt niet goed.