Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

517. ZHG koe Belinda

  • geschonken aan  Nurbol, een jongen van 15 jaar
  • zoon van moeder aialieva Gulmira, 51 jaar) en vader Alamov Keseksary (55  jaar)
  • plaats Ych- Emchek, district Talas
  • datum schenking koe: 12-12-2016
  • donateurs:

Nurbol

SHG#36_Nurbol_cow_Belinda-1 klein

Nurbol  is te vroeg geboren. Hij heeft daardoor een neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren.  De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Tweemaal per jaar gaat hij naar een specialist, maar de vooruitgang is minimaal. De jongen is niet goed gesocialiseerd..

Nurbol  kan wel lopen, en zijn spreken is ook redelijk.  Hij is nu thuis en heeft daarvoor met een aangepast onderwijs programma groep 9 gehaald.

De ontwikkeling van zijn intelligentie blijft ver achter. Hij gaat graag voetballen.

Hij is de jongste binnen een gezin met 4 kinderen. Zijn oudste broer en zus, respectievelijk 25 en 22 jaar zijn getrouwd en hebben een eigen gezin gesticht. Zijn andere zus is 18 jaar en heeft net haar school afgesmakt.

Het gezin woont in een huis met vier kamers. Ze hebben ook geen vervoermiddel, Zijn vader werkt in de landbouw en zijn moeder doet het huishouden,

Door het krijgen van koe Belinda hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Belinda is  4 ½  jaar oud en zal het voorjaar van 2017 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Belinda 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG#36_Nurbol_cow_Belinda-3 klein

Nurbol  is te vroeg geboren. Hij heeft daardoor een neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren.  De jongen is niet goed gesocialiseerd..