Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

518. ZHG koe Romy

  • geschonken aan  Sezim, een meisje van 8 jaar
  • zoon van moeder Jumaeva Jyldyz (41 jaar) en vader Aliev Orozbek (51 jaar)
  • plaats: Ych-emchek, district Talas
  • datum schenking koe:12-12-2016
  • donateurs:

Sezim

SHG#36_Sezim_cow_Romy-3 klein

Sezim is epileptisch en heeft bovendien een gespleten bovenlip. Jaarlijks gaat zij naar een specialist, en er is sprake van enige vooruitgang. De ouders zijn zich bewust van de ernst van de handicap van hun dochter.

Sezim gaat naar school en krijgt aangepast onderwijs. Ze loopt goed, ze praat goed en de ontwikkeling van haar intelligentie is ook prima. Ze vindt het heerlijk op school.

Zij is de jongste van een gezin met vier kinderen. Sezim heeft drie oudere broers (18, 17 en 13 jaar). De twee oudste hebben net de middelbare school afgemaakt.

Het gezin woont in een heel oud huis met vijf kamers. School en zieknhuis ijn ver weg.

Haar moeder is onderwijzeres en haar vader werkt als chauffeur.

Door het krijgen van koe Romy hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Romy is 4 ½ jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Romy 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG#36_Sezim_cow_Romy-2 klein

SHG#36_Sezim_cow_Romy-4 klein

Sezim is epileptisch en heeft bovendien een gespleten bovenlip (hazenlip). Jaarlijks gaat zij naar een specialist, en er is sprake van enige vooruitgang. Sezim gaat naar school en krijgt aangepast onderwijs. Ze vindt het heerlijk op school.