Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

519. Koe Daria

  • geschonken aan Elnaz, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Bahira, (33 jaar). De vader heeft het gezin verlaten
  • plaats: Yrmaral, District: Bakai- Ata
  • datum schenking koe: 19-2-2017
  • donateurs: Stichting de Carolusgulden

Elnaz

Elnaz  heeft het Syndroom van Down, ook bekend als trisomie 21. Het is een genetische aandoening veroorzaakt door de aanwezigheid van alle of een deel van een derde exemplaar van chromosoom 21, en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging, origineel gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap. Elnaz is onder behandeling van specialisten en die hebben haar medicijnen voorgeschreven.  De vader heeft na de geboorte van Einaz het gezin verlaten waardoor de moeder er alleen voor stand. Gelukkig kan oma (haar moeder) voor de kinderen zorgen.

Elnaz  gaat niet naar school, maar kan wel goed lopen..

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Alleen haar moeder en grootmoeder begrijpen haar.  Haar intelligentie blijft ver achter. Zij loopt graag.

Elnaz heeft twee oudere zusjes (de oudste is 12 jaar) en een broertje. Ze hebben geen eigen huis maar het gezin woont in bij de grootouders. Oma zorgt voor het huishouden en de kinderen omdat de moeder werkt als schoonmaakster.

Door het krijgen van koe Daria  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Daria is 4 ½ jaar oud en zal medio 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Elnaz  heeft het Downsyndroom. Haar vader heeft na de geboorte van Einaz het gezin verlaten waardoor de moeder er alleen voor stand. Gelukkig kan oma (haar moeder) voor de kinderen zorgen als de moeder werkt. Elnaz  gaat niet naar school..