Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

520. Koe Alla

  • geschonken aan Saule, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Zarina, (27 jaar) en kleindochter van oma Ymytkan, (70 jaar).
  • plaats: Baskai- Ata, District: Bakai- Ata.
  • datum schenking koe: 19-02-2017
  • donateur: Stichting de Carolusgulden

Saule

Saule  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is en zij zeer zwak begaafd is.

De moeder zorgt alleen voor haar dochter, omdat de vader het gezin heeft verlaten. Oma helpt mee het gezin te verzorgen. Zij begrijpen wat hun (klein)dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. Saule begint nu goed te lopen.

Een operatie staat niet gepland.

Saule  is een lief meisje, dat maar nauwelijks begrijpelijk kan praten. Haar intelligentie is niet goed. Zij wordt veel door haar oma bezig gehouden, ze is dol op haar.

Het gezin bestaat uit vier kinderen, allemaal meisjes. De oudste is acht jaar, dan komt Saule, en haar jongerre zusjes zijn 2 ½ jaar en 10 maanden.

Het gezin woont in een oud huisje met 3 kamers.  De moeder heeft geen werk en is bijna full time met haar dochter bezig. Oma helpt het gezin waar mogelijk.

Door het bezit van koe Alla  hoeven de (groot)ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun (klein)dochter betalen.

Koe Alla  is 4  jaar oud en zal in de zomer een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Saule  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is en zij zeer zwak begaafd is. De moeder zorgt alleen voor haar dochter, omdat de vader het gezin heeft verlaten. Oma helpt mee het gezin te verzorgen.