Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

521. Koe Philippa

  • geschonken aan  Kasiet, een meisje van 10 jaar
  • zoon van vader Omyraliev Djakyp (37 jaar) en moeder Ajykulova Altynai (33 jaar).
  • plaats: Orto- Aryk, District: Talas.
  • datum schenking koe: 19-02-2017
  • Donateurs: Stichting de Carolus gulden

Kasiet

Kasiet heeft  encefalopathie en heeft daardoor grote problemen met haar ogen. Encefalopathie wordt gekenmerkt door slechte spierbeheersing, spasticiteit, verlamming en andere neurologische problemen die meestal het gevolg zijn van hersenbeschadiging voor, tijdens of kort na de geboorte. Vooral bij zuigelingen met een zeer laag geboortegewicht komt de stoornis vaak voor. Haar ouders en vooral ook haar grootmoeder die erg veel met haar bezig is begrijpen niet goed wat zij mankeert. Zij gaat twee maal per jaar naar een specialist. Zij slikt dagelijks medicijnen.

Kasiet kan wel lopen en ze gaat nu ook naar school. Haar spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld. Zij is bijzonder slecht ziend. Oma helpt haar veel.

Zij is ook zwakbegaafd en is vooral geïnteresseerd in dansen.

Zij komt uit een gezin met twee kinderen. Zij heeft een jonger zusje van twee jaar.

Het gezin bezit een klein oud eigen huis met twee kamers. Ze bezitten geen vee. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg.

Door het krijgen van koe Philippa hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Philippa  is 4 jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Kasiet heeft grote problemen met haar ogen. Encefalopathie wordt gekenmerkt door slechte spierbeheersing, spasticiteit, verlamming en andere neurologische problemen die meestal het gevolg zijn van hersenbeschadiging voor, tijdens of kort na de geboorte. Vooral bij zuigelingen met een zeer laag geboortegewicht komt de stoornis vaak voor. Haar oma houdt zich veel met haar bezig.