Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

522. Koe Larissa

  • geschonken aan Aithan, een meisje van 5 jaar
  • Dochter van moeder : Alina, she is (28 jaar) en vader Azamat, (32 jaar)
  • plaats: Kyrk- Kazyk, District: Talas.
  • datum schenking koe: 19-02-2017
  • donateur:

Aithan

Aithan  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is.

De ouders zorgen goed  voor hun dochter. Zij begrijpen wat hun dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. Aithan begint wat te lopen.

Een operatie staat niet gepland.

Aithan  is een lief meisje, dat steeds beter kan lopen en maar nauwelijks begrijpelijk kan praten. Haar intelligentie is ook niet goed. Zij speelt graag met ballen.

Aithan heeft een jonger broertje van 3 jaar.

Het gezin is heel arm en heeft geen eigen huis. Ze huren een klein appartement met 2 kamers. Zij hebben beide geen werk en de moeder is bijna full time met haar dochter bezig.

Door het bezit van koe Larissa  hoeven de (groot)ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun (klein)dochter betalen.

Koe Larissa  is 5 jaar oud en zal tegen de zomer van 2017  een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Aithan  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is. Aithan  is een lief meisje, dat steeds beter kan lopen en maar nauwelijks begrijpelijk kan praten.