Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

524. Koe Daniëlle

  • geschonken aan Erbol, een jongen van 3 jaar
  • zoon van moeder Syidalieva Astra, (36 jaar), er is geen vader meer
  • plaats: Orto- Aryk, district Talas
  • datum schenking koe: 19-02-2015
  • donateur: Stichting Move and be Moved (Almere)

Erbol

Erbol heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hij is toen hij één jaar was geopereerd.  Het is een rustige en zwakke jongen. Zijn moeder (er is geen vader meer) is zich bewust van zijn handicap. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn bevredigend, hij begint nu zelfs een beetje te lopen..

Erbol  kan een beetje lopen, maar kan nog onvoldoende praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt redelijk. Hij begrijpt bijna alles.

Erbol heeft een broertje die in groep 6 zit en een zusje in groep 3.

Het gezinnetje heeft geen eigen huis. Ze wonen in een huurhuis. Ze zijn arm, want moeder heeft geen werk. Ze worden veel door familie geholpen.

Door het krijgen van koe Daniëlle hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Daniëlle is 4 ½  jaar oud en zal in het voorjaar van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Erbol heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hij is toen hij één jaar was geopereerd.  Het is een rustige maar zwakke jongen. Zijn moeder staat er alleen voor. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt redelijk. Hij begrijpt bijna alles.