Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

525. Koe Zarina 2

  • geschonken aan Guzalin, een meisje van 10 jaar
  • dochter van moeder Sulaimanova Kelsin (44 jaar) en vader Omyraliev Torogeldi (53 jaar)
  • plaats: Urmaral.District: Bakai- Ata
  • datum schenking koe: 19-02-2017
  • donateur: Stichting Move and be Moved (Almere)

Guzalin

Guzalin  heeft een hersenbeschadiging en is daardoor zeer zwak begaafd. Tweemaal per jaar gaan zij naar een dokter. De resultaten zijn goed.  Zij is inmiddels veel rustiger geworden. Zij hoeft waarschijnlijk geen operatie te ondergaan

Guzalin  is een heel lief en vrolijk meisje, dat wel heel redelijk kan lopen. Ze kan slechts een paar woorden spreken, want haar spraak is slecht ontwikkeld evenals haar intelligentie dat zich ook helemaal niet goed ontwikkelt,

Zij gaat niet naar school, en is altijd thuis. Zij speelt graag alleen en ze houdt van tekenen en liedjes zingen.  Guzalin heeft twee oudere zussen van 16 en 12 jaar waarvan de oudste getrouwd is en de jongste naar school gaat,  en ze heeft nog een jong broertje van 6 maanden.

Het gezinnetje wonwn in een oude en kleine eigen woning met slechts 2 kamers.

De ouders hebben beide geen werk, want dat is er in de omgeving haast niet.

Door het bezit van koe Zarina 2  hoeven de ouders  geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Zarina 2 is 5 jaar oud en zal in het voorjaar van 2017  een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Guzalin  heeft een hersenbeschadiging en is daardoor zeer zwak begaafd. Zij is inmiddels veel rustiger geworden. Guzalin  is nu een heel lief en vrolijk meisje, dat wel redelijk kan lopen. Ze kan slechts een paar woorden spreken, Zij gaat niet naar school, en is altijd thuis.