Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

526. Koe Karin 3

  • geschonken aan  Nurel, een jongen van 4 ½ jaar
  • zoon van moeder Alieva Samara, (27 jaar) en vader  Bayaliev Samagan (33 jaar)
  • plaats: Kok- Oy, District: Talas
  • datum schenking koe: 19-2-2017
  • donateur: Stichting Move and be Moved (Almere)

Nurel

Nurel heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Het is een rustige maar zwakke jongen. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt twee maal per behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn hoopgevend. Zijn conditie is niet optimaal

Nurel  kan niet lopen, en kan nauwelijks praten, en de ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt ook niet goed te verlopen. Het is een introverte jongen die het liefste alleen is.

Nurel is de helft van een tweeling, en daarnaast heeft hij n og een broertje van 3 jaar.

Het gezinnetje heeft een eigen huis. Het is een klein oud huis met 2 kamers. Ze zijn arm, want beide ouders hebben geen werk.

Door het krijgen van koe Karin 3 hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Karin 3is 5 jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Nurel heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Het is een rustige maar zwakke jongen. Nurel  kan niet lopen, en kan nauwelijks praten. Het is een introverte jongen die het liefste alleen is.