Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

529. Koe Cunera

  • geschonken aan  Rail, een jongen van 6 jaar
  • zoon van moeder Temirbaeva Nazgul, (32 jaar) en vader Koshaliev Melisbek (40 jaar)
  • plaats: Kyzyl- Oktiabr, district Bakai-Ata
  • datum schenking koe: 19 – 2- 2017
  • donateurs: Kerk Protestantse gemeente Rhenen. Collectegeld kindernevendienst Cunerakerk.

Rail

Rail  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij medicijnen. Hij staat onder controle van een specialist, en er lijkt een licht verbetering te komen in zijn gezondheid.

Rail  kan goed lopen. Hij gaat nog niet naar school vanwege zijn epileptische aanvallen. Zijn spraakvermogen is beperkt ontwikkeld, en zijn intelligentie blijft achter.

Hij speelt graag met speelgoedauto’s

Rail komt uit een een gezin met 3 kinderen waarvan hij de jongste is. Hij heeft een oudere broer van 11 jaar en een zus van 9 jaar die beide naar school gaan,

Het gezin woont in een huis, waarin ook de ouders van zijnvader wonen.. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg. Beide ouders hebben geen werk. Het is en arm gezin.

Door het krijgen van koe Cunera hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Cunera  is 5 jaar oud en krijgt in het voorjaar van 2017 een kalf.

Aanvullende foto’s

Rail  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Rail  kan goed lopen. Zijn spraakvermogen is beperkt ontwikkeld, en zijn intelligentie blijft ook achter.