Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

530. Koe Ada

  • geschonken aan Ysmina, een meisje van 4 jaar
  • Dochter van moeder : Iskakova Cholponai, she is (30 jaar) en vader Toktoraliev Bazarkul, (35 jaar)
  • plaats: Kyzyl- Tuu, District: Talas
  • datum schenking koe: 19-02-2017
  • donateur: Stichting Move and be Moved uit Almere

Ysmina

Ysmina  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is.

De ouders zorgen goed voor hun dochter. Zij begrijpen heel goed wat hun dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. De resultaten zijn redelijk.

Ysmina  is een lief meisje, dat helaas niet kan lopen, ze ligt altijd. Begrijpelijk praten kan ze niet en haar  intelligentie is ook niet goed. Het is moeilijk contact met haar te maken. De moeder weet eigenlijk niet wat Ysmina leuk vindt.

Ysmina heeft een zusje van 9 jaar die naar school gaat en een broertje van 5 jaar.

Het gezin is hulpbehoevend. Ze hebben een klein eigen huis met twee kamers. Zij hebben beide geen werk en ze besteden veel tijd aan hun gehandicapte dochter.

Door het bezit van koe Ada  hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Ada  is 5 jaar oud en zal tegen de zomer van 2017  een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Ysmina  is een lief meisje, dat helaas niet kan lopen, ze ligt altijd. Ze kan niet praten en haar  intelligentie is ook niet goed. Het is moeilijk contact met haar te maken. De moeder weet eigenlijk niet wat Ysmina leuk vindt.