Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

531. Koe Stella

  • geschonken aan  Abdullo, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Mambetkulova Kadira, (41 jaar), de vader heeft het gezin verlaten en heeft inmiddels een andere vrouw en kinderen.
  • plaats: Ozgorush, Bakayatins district
  • datum schenking koe: 30 – 04 – 2017
  • donateurs: Stichting “De Carolusgulden”

Abdullo

Abdullo  is epileptisch, en daarnaast lijdt hij aan hartritmestoringen.   Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij medicijnen. Hij staat onder controle van een specialist, een operatie is niet nodig.

Abdullo  kan wel redelijk lopen. Hij gaat naar een school met zogenaamd “inclusief” onderwijs. Hij kan wel praten, maar zijn spraakvermogen is slecht ontwikkeld. Zijn intelligentie lijkt normaal. Hij tekent heel graag.

Abdullo heeft een oudere zus van 22 jaar die getrouwd is, een broer van 15 en een zus van 13. Ook heeft hij nog tweeling broertjes van 2 ½ jaar.

Het gezin heeft geen eigen huis, maar woont in een soort barak bij de oma. Het is een heel arm gezin, zonder vervoer, en zonder vee. De moeder heeft geen werk.

Door het krijgen van koe Stella hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Ze kopen nu elke dag melk voor Abdullo. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Stella  is 4 ½ jaar oud en krijgt in de zomer  een kalf.

Aanvullende foto

Abdullo  is epileptisch, maar kan wel  redelijk lopen. Hij gaat naar een school met zogenaamd “inclusief” onderwijs. Hij kan een beetje praten. Hij tekent heel graag.