Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

532. Koe Masja

  • geschonken aan  Beknur, een jongen van 3 jaar
  • kleinzoon van grootmoeder  Salika, (69 jaar) en vader Maksat, (35 jaar)
  • plaats: Sel: Kalba, Talas district.
  • datum schenking koe: 30-4-2017
  • donateurs: Stichting “De Carolusgulden”

Beknur

Beknur is autistisch en heeft  epilepsie. Zijn ouders begrijpen de ernst van zijn handicap. Hij gaat twee maal per jaar naar een behandelend specialist en zijn gezondheid gaat wel vooruit.

Beknur  kan een goed lopen. Hij gaat nog niet naar school. Zijn spraakvermogen is niet goed ontwikkeld. Hij is ook zwakbegaafd. Het is een redelijk druk jongetje die altijd maar loopt te rennen.

Hij komt uit een gezin met drie kinderen. Hij heeft een oudere broer van 13 jaar die naar school gaat, en een schoolgaand zusje van 9 jaar.

Het gezin bezit geen eigen huis, zij wonen in bij de grootmoeder van de moeder. Die hebben een oud klein huis. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg.

De vader werkt als klusjesman, en de moeder zorgt voor het gezin. Moeder is zelf ook gehandicapt.

Door het krijgen van koe Masja hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Masja  is 4 ½  jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Beknur kan goed lopen. Hij gaat nog niet naar school. Zijn spraakvermogen is niet goed ontwikkeld. Hij is ook zwakbegaafd. Het is een redelijk druk jongetje die altijd maar loopt te rennen.