Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

534. Koe Valentina

  • geschonken aan  Barsbek, een jongen van 7 jaar
  • zoon van moeder Atabekova Nazira, (23 jaar) en vader Atabekov Jyldyzbek, (35 jaar)
  • plaats Zhon-Aryk, Talas district.
  • datum schenking koe: 30-4-2017
  • donateur: Stichting Carolusgulden

Barsbek

Barsbek  is ten gevolge van een neurologische aandoening motorisch gestoord. Hij is verder een rustige en goed gemutste jongen.  Een chirurgische ingreep wordt verwacht rond zijn tiende jaar. Zijn grootmoeder probeert hem beter te laten lopen, al heeft zij soms haar twijfels.

Barsbek begint nu dus een beetje te lopen, hij spreekt ook heel redelijk en de ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt ook de goede kant op te gaan.

Hij leest het liefste in plaatjesboeken, en zijn oma stimuleert dat door hem daarbij te helpen. Hij gaat (nog) niet naar school.

Hij heeft nog een jonger broertje van 5 jaar die dezelfde symptomen vertoont als Barsbek

Het gezin woont in een eigen klein oud huis met 2 kamers. Zij zijn zeer hulpbehoevend. Scholen en medische zorg is  ver verwijderd. Een vervoermiddel  of vee hebben ze niet.

De ouders hebben geen werk, want er is en de nabije omgeving haast geen werk te vinden.

Door het bezit van koe Valentina hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Valentina is 4 ½  jaar oud en zal tegen de winter van 2017/2018 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Barsbek  is ten gevolge van een neurologische aandoening motorisch gestoord.  Een chirurgische ingreep wordt verwacht rond zijn tiende jaar. Zijn grootmoeder probeert hem beter te laten lopen.