Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

538. Koe Elza

  • geschonken aan Myrzaiym, een meisje van 4 jaar
  • dochter van moeder Azema, (23 jaar) en kleindochter van  oma Larissa, (53 jaar) en opa  Kyrychbek, (58 jaar)
  • plaats: Kalba, Talas district
  • datum schenking koe: 30-4-2017
  • donateur:  Stitching de Carolusgulden

Myrzaiym

Myrzaiym  is epileptisch en heeft daarnaast paroxysmale tachycardie, waardoor ze hartritmestoornissen heeft. De ouders zin gescheiden en de jonge moeder is opnieuw getrouwd maar heeft Myrzaiym ondergebracht bij de grootouders die haar nu verzorgen. De grootouders zijn  zich bewust van de handicap van hun kleindochter.  Myrzaiym is onder behandeling van specialisten. Het is een zwak en mager meisje.

Myrzaiym  kan wel goed lopen, maar de artsen hebben de grootouders ontraden om haar hard te laten lopen in verband met haar hartkwaal. Ze gaat nog niet naar school. Haar spraak is nog niet ontwikkeld en haar intelligentie lijkt achter te blijven. Ze vindt het heel fijn om altijd in de buurt van haar oma te zijn.

Myrzaiym heeft uit het tweede huwelijk van haar moeder nog een halfzus van 2 jaar. Ze woont bij haar grootouders in een oud huis met 4 kamers.

De grootouders werken niet meer.

Door het krijgen van koe Elza hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun kleindochter betalen.

Koe Elza is 4  jaar oud en zal eind 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Myrzaiym  kangoed lopen, maar de artsen hebben de grootouders ontraden om haar hard te laten lopen in verband met haar hartkwaal. Ze gaat nog niet naar school. Haar spraak is nog niet ontwikkeld en haar intelligentie lijkt achter te blijven. Ze vindt het heel fijn om altijd in de buurt van haar oma te zijn.