Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

546, Koe Polina

  • geschonken aan Myrzaiym, een meisje van 6 maanden
  • dochter van moeder Marina, (36 jaar) en vader Ashyrbek
  • plaats Kara-Suu, Talas district
  • datum schenking koe: 25-06-2017
  • donateur: ASN Foundation

Myrzaiym

Myrzaiym  heeft een hersenaandoening, waarschijnlijk ontstaan voor of tijdens de geboorte. Vier maal per jaar gaat zij naar een gespecialiseerde arts. Haar gezondheid is heel zorgelijk. Zij zal zo mogelijk in de toekomst waarschijnlijk een operatie moeten ondergaan

Myrzaiym  is een  lief maar zwak meisje, dat nog niet kan lopen of praten. Haar intelligentie is ook niet normaal.

Haar ouders weten nauwelijks waarmee ze Myrzaiym een plezier kunnen doen. Ze is gebaat bij een rustige omgeving. Ze reageert heel zwak op geluiden.

Myrzaiym heeft twee oudere zusjes van 18 en 16 jaar en twee broertjes van 11 en 7 jaar. Ze gaan allemaal naar school, de oudste heeft dit jaar haar school afgerond. Het gezin woont in een oud huis met 3 kamers. Ze wonen ver weg van scholen en ziekenhuis. Ze hebben geen eigen auto en geen vee. Ze moeten elke dag melk kopen voor de jongste dochter.
De moeder is thuis en zorgt voor het gezin, de vader werkt als constructie medewerker

Door het bezit van koe Polina  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.
Koe Polina  is 5 jaar oud en zal aan het einde van de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Myrzaiym  heeft een hersenaandoening. Haar gezondheid is heel zorgelijk. Myrzaiym  is een  lieve maar broze baby die nog niet kan lopen of praten. De ontwikkeling van haar intelligentie blijft ver achter.