Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

548. Koe Maatha

  • geschonken aan  Sheraly, een jongen van 5 jaar
  • zoon van moeder Raikan, (33 jaar) en vader Baktybek, (37 jaar).
  • plaats: Booterek, District: Bakai-Ata
  • datum schenking koe: 25-6-2017
  • donateurs: ASN Foundation

Sheraly

Sheraly  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch en loopt slecht. In 2015 heeft hij een operatie ondergaan aan zijn voet, waardoor hij beter kon lopen.. Hij staat onder controle van een specialist, en er lijkt enige verbetering te komen in zijn situatie. Hij gebruikt continu medicijnen om de epileptische aanvallen te onderdrukken. Het is een kalme lieve jongen.

Sheraly  kan nu zelfstandig redelijk lopen, maar hij loopt wel mank. Hij gaat niet naar school. Zijn spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld.

Hij heeft ook geen goed intellect.  Hij speelt graag met andere kinderen, hij heeft heel veel vriendjes.

Hij heeft nog een oudere broer van 12 jaar en zus van 9 jaar, die gaan beide naar de basisschool. Ook heeft hij nog een jonger zusje van 4 jaar.

Het gezin woont in een oud en klein huis. Dat huis heeft 2 kamers en is eigendom van een neef die naar Bishkek is vertrokken. Ze mogen er tijdelijk wonen. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg.

De moeder zorgt voor het gezin, en de vader werkt als klusjesman. Momenteel heeft hij geen werk.

Door het krijgen van koe Maatha hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Maatha  is 5 jaar oud en is drachtig. Eind van de zomer 2017 zal het kalf geboren worden.

Aanvullende foto’s

Sheraly  is epileptisch en loopt slecht. In 2015 heeft hij een operatie ondergaan aan zijn voet, waardoor hij wat kon leren lopen..  Het is een kalme lieve jongen. Sheraly  kan nu zelfstandig redelijk lopen, maar hij loopt wel mank. Hij gaat niet naar school.