Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

549. Koe Ghivali

  • geschonken aan Aitunuk, een meisje van 7 jaar
  • dochter van moeder Berdibaeva Venera, (46 jaar)en vader Mataliev Sapar, (50 jaar)
  • plaats: Ak-Zhar, Talas district
  • datum schenking koe: 25-06-2017
  • donateur: ASN Foundation

Aitunuk

Aitunuk  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is en zij zeer zwak begaafd is.
De ouders zorgen goed voor hun dochter. Zij begrijpen wat hun dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. Toen ze vijf jaar was is ze geopereerd, hierdoor kan ze nu een beetje lopen.

Aitunuk  is een lief meisje, dat maar nauwelijks begrijpelijk kan praten. Ze begint nu te lopen, maar ze loopt mank met haar rechterbeen, Haar intelligentie is niet goed.
Ze gaat niet naar school, ze kijkt graag naar de televisie.

Het gezin bestaat uit vier kinderen. Aitunuk is de jongste, ze heeft een oudere broer van 22, een zus van 17 en een zus van 9 jaar.

Het gezin woont in een oud huisje met 3 kamers.  De moeder heeft geen werk en is bijna full time met haar dochter bezig. De vader werkt op het land en als klusjesman.

Door het bezit van koe Ghivali  hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Ghivali  is 5 jaar oud en zal in de zomer van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

 

Aitunuk  heeft Cerebral palsy, waardoor ze slecht loopt en  zeer zwak begaafd is.
De ouders zorgen goed voor hun dochter. Toen ze vijf jaar was is ze geopereerd, hierdoor kan ze nu een beetje lopen. Aitunuk  is een lief meisje, dat maar nauwelijks begrijpelijk kan praten.