Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

550. Koe Makhaari

  • geschonken aan Buzurman, een jongen van 14 jaar
  • dochter van Isakova Kalipa, (40 jaar) en vader Abdykulov Almanbet, (45 jaar)
  • plaats Kara-Suu, Talas district
  • datum schenking koe: 25-6-2017
  • donateurs: ASN Foundation

Buzurman

Buzurman  heeft een hersenafwijking. Bij hem veroorzaakt door een neurologische aandoening, met als gevolg dat hij intellectueel aanzienlijk belemmerd is. Ook is hij hierdoor slechtziend. Zijn ouders zijn zich bewust van de handicap van hun zoon .  Hij gaat  tweemaal per jaar naar een specialist die hem medicijnen voorgeschreven heeft.

Buzurman gaat naar een speciale school in Bishkek voor slechtziende en slechthorende kinderen. Hij kan goed lopen, en zijn spraakvermogen is ook goed ontwikkeld.  Zijn intelligentie blijft ver achter. Hij zingt graag en hij houdt van sprookjes verhalen.

Buzurman heeft drie broers, van 18, 17 en 7 jaar. Het gezin heeft eenoud eigen huis, met 4 kamers. Ze hebben geen eigen vervoer. Buzerman houdt van melk, dat ze nu dagelijks moeten kopen.

De moeder zorgt voor het gezin, en de vader werkt als chauffeur.

Door het krijgen van koe Makhaari hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon, en zijn ontwikkeling, betalen.

Koe Makhaari is 4 ½ jaar oud en zal in november van 2017 een kalf krijgen,

Aanvullende foto’s

Buzurman  heeft een hersenafwijking waardoor hij o.a. slechtziend is. Buzurman gaat naar een speciale school in Bishkek voor slechtziende en slechthorende kinderen. Hij is zwakbegaafd. Hij zingt graag en hij houdt van sprookjes verhalen.