Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

554. Koe Mimi

  • geschonken aan Meerim, een meisje van 5 jaar
  • dochter van moeder Nazgul, (33 jaar) en vader Maksatbek (37 jaar)
  • plaats: Orto-Aryk, Talas district
  • datum schenking koe: 20-08-2017
  • donateurs:

Meerim

Meerim  heeft een mentale ontwikkelingsachterstand Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek, waardoor zij epileptisch is. De ouders zijn  zich bewust van de handicap van hun dochter.  Meerim is nauwelijks onder behandeling van specialisten omdat de ouders daar onvoldoende geld voor hebben.

Meerim  kan redelijk lopen, maar ze gaat niet naar school. De ontwikkeling van haar spraakvermogen blijft ver achter en ook haar intelligentie echter ontwikkelt zich niet goed. Zij is een lief meisje dat heel graag naar tekenfilms kijkt.

Meerim heeft nog een twee  broers. De oudste  is 12 jaar, zit nog op school en de jongste is 3 jaar.. Het gezin woont in een klein oud huis met 2 kamers. Het gezin is heel arm. Het ziekenhuis en de school is ver weg.

Beide ouders hebben geen werk, omdat er in de omgeving nauwelijks werk te vinden is. Haar vader verdient soms wat als klusjesman.

Door het krijgen van koe Mimi hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Mimi is 5  jaar oud en zal in november van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Meerim  heeft een ontwikkelingsachterstand ten gevolge van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd, waardoor zij tevens epileptisch is. Meerim is nauwelijks onder behandeling van specialisten omdat de ouders daar onvoldoende geld voor hebben. Ze kan redelijk lopen, maar ze gaat niet naar school.