Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

555. Koe Aikine

  • geschonken aan Bekzat, een jongen van 7 jaar
  • kleinzoon van grootmoeder Kermakan, (48 jaar) en grootvader Amankul, (53 jaar)
  •  plaats: Tash-Kuduk, district:  Bakay-Ata.
  • datum schenking koe: 20-08-2017
  • donateur:

Bekzat

 

Bekzat  heeft een hersenbeschadiging en is daardoor autistisch. Hij wordt opgevoed door zijn grootouders (ouders van zijn moeder) want de vader heeft zijn moeder verlaten en zij is daarna hertrouwd. Zijn grootouders zorgen goed voor hem, en begrijpen zijn handicap. Hij hoeft waarschijnlijk geen operatie te ondergaan.

Bekzat is een actieve drukke jongen, dat enorm hard kan rennen. Hij kan niet goed praten, zijn intelligentie is heel zwak. Hij gaat niet naar school, en zijn oma leert hem letters en cijfers te herkennen.

Hij speelt graag met zijn jongere broertje en hij drinkt graag melk.

Bekzat heeft een jonger broertje van 5 jaar. De ouders zijn gescheiden, moeder is weer getrouwd, daarom wonen de kinderen bij de  grootouders.

De grootouders hebben een klein oud huis met 3 kamers.

Grootmoeder zorgt voor de kinderen en grootvader is gepensioneerd.

Door het bezit van koe Aikine  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Aikine is 4 ½  jaar oud en zal in het januari van 2018 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Bekzat  is autistisch. Hij wordt opgevoed door zijn grootouders (ouders van zijn moeder) want zijn moeder is na een scheiding hertrouwd. Zijn grootouders zorgen voor hem. Bekzat is een actieve drukke jongen. Hij kan niet goed praten, zijn intelligentie is heel zwak en hij gaat niet naar school.