Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

557. Koe Vrouke

  • geschonken aan  Buzurman, een jongen van 13 jaar
  • zoon van moeder Kadyrkulova Kerimjan, (50 jaar) en vader Kurmankulov Toktobek, (52 jaar)
  • plaats: Min-Bulak, district:  Bakay-Ata
  • datum schenking koe: 20-8-2017
  • donateurs:

Buzurman

Buzurman is ten gevolge van een hersenafwijking epileptisch. Daarnaast heeft hij een probleem met zijn ogen, en ziet hij slecht.

Hij is niet echt ziek, maar een verzameling van symptomen die het gevolg zijn van beschadiging van de gedeelten van de hersenen die de spierbewegingen aansturen (motorische gebieden) zijn de oorzaak.

Zijn ouders begrijpen goed wat Buzurman mankeert. Hij heeft regelmatig epileptisch aanvallen. Hij komt om de 3 maanden bij een specialist. Chirurgisch ingrijpen lijkt geen optie.

Buzurman  is zeer mobiel, hij gaat naar school en krijgt aangepast onderwijs. Zijn spraakvermogen is zeer goed ontwikkeld en ook zijn intelligentie is normaal.

Het is een stille jongen, die altijd rust om hem heen wenst.

Buzurman is de jongste in een gezin met 6 kinderen. Hij heeft vier oudere broers van 26, 23, 22 en 15 jaar en een getrouwde zus van 22 jaar. Ze hebben een klein en oud eigen huis met 2 kamers. Ze bezitten geen vee en ze hebben geen eigen vervoer. Bovendien wonen ze op grote afstand van scholen en medische zorg.

Door het krijgen van koe Vrouke hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Vrouke  is 5 jaar oud en zal in december  van 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Buzurman is ten gevolge van een hersenafwijking epileptisch. Daarnaast heeft hij een probleem met zijn ogen, en ziet hij slecht. Hij is zeer mobiel, gaat naar school en krijgt aangepast onderwijs. Zijn spraakvermogen is zeer goed ontwikkeld en ook zijn intelligentie is normaal.