Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

558. Koe Famke

  • geschonken aan Turatbek, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Babakulova Kulumkan (35 jaar) en vader Sultanmuratov Yntymak (40 jaar)
  • plaats: Min-Bulak, district Bakay-Ata
  • datum schenking koe: 20-8-2017
  • Donateur:

Turatbek

Turatbek  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd hierdoor heeft hij een gestoorde motoriek en is hij slechtziend. Hij wordt in een regionaal hospitaal behandeld en is daar al twee maal geopereerd. Hij gaat wel vooruit en loopt wat beter. Zijn ouders begrijpen de aard van zijn aandoening. Turatbek is de zoon uit een eerder huwelijk van zijn moeder. Zijn vader is er in een eerder stadium vandoor gegaan.

Turatbek  is een lieve rustige jongen, die  graag naar school gaat. Hij gaat naar een normale school en krijgt aangepast onderwijs. Ten gevolge van de hersenaandoening loopt hij slecht, maar spreekt normaal en heeft een goede intelligentie.

Turatbek heeft door het tweede huwelijk van zijn moeder een halfzus van 2 ½ jaar en een halfbroer van een jaar..

Het gezin heeft geen eigen huis, ze wonen in bij grootouders in een oud en klein huis met 4 kamers.

De moeder zorgt voor het gezin en de vader is landarbeider.

Door het bezit van koe Famke hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kan de ouders de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Famke is 5 jaar oud en zal in november van 2017 een kalf krijgen.

Overige foto’s

Turatbek  heeft Cerebral palsy,  hierdoor heeft hij een gestoorde motoriek en is hij slechtziend. Hij is al twee maal geopereerd. Hij gaat wel vooruit en loopt wat beter. Turatbek is de zoon uit een eerder huwelijk van zijn moeder. Turatbek  is een lieve rustige jongen, die  graag naar school gaat.