Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

560. Koe Nijmegen 5

  • geschonken aan Diana, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Faride  (24 jaar)
  • plaats: Tash-Kuduk, Bakayata rayon
  • datum schenking koe: 20-08-2017
  • donateur: Hans Trapman (voorgenomen sponsorloop Nijmeegse 4-daagse 2017)

Diana

Diana heeft Cerebral palsy. Dit is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is.
De moeder zorgt alleen voor haar dochter. Zij begrijpt wat haar dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. Diana begint inmiddels wat te lopen.

Diana is een lief meisje, die gelukkig een beetje mobiel is, maar nauwelijks begrijpelijk kan praten. Haar intelligentie is ook niet goed. Zij wordt veel door haar tante (zus van haar moeder) bezig gehouden. Ze gaat niet naar school.

Ze hebben geen eigen huis. Het gezinnetje woont met een zus bij de grootmoeder. De moeder kan niet alleen voor haar dochter zorgen want ze heeft geen werk en geen inkomsten. Zij is bijna full time met haar dochter bezig.

Door het bezit van koe Nijmegen 5  hoeven de ze geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van Diana betalen.

Koe Nijmegen 5 is 5 ½ jaar oud en zal in oktober van 2017  een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Door een  hersenbeschadiging is de motoriek van Diana verstoord. De  moeder zorgt alleen voor haar dochter. Zij begrijpt wat haar dochter mankeert. Ze gaat twee maal per jaar naar een specialist die haar behandelt. Diana begint inmiddels wat te lopen.