Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

561. Koe Nala

  • geschonken aan  Erjan, een jongen van 2 jaar
  • zoon van moeder Eralieva Nazgul, (45 jaar) en vader Rayimberdiev Iliyz (44 jaar)
  • plaats: Ken-Aral, district: Bakay-Ata
  • datum schenking koe: 29-10-2017
  • donateurs:

Erjan

Erjan  is met een hartafwijking geboren. Daardoor heeft hij last van epilepsie. Twee maal per jaar bezoekt hij een specialist, en de resultaten van de behandeling zijn positief.

Erjan  gaat nog niet naar school, en hij begint een beetje te lopen. Spreken is bij hem nog niet ontwikkeld. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt normaal te zijn.

Het is een jongen die gek is op speelgoed.

Het gezin bestaat, naast de ouders en Erjan, uit nog twee schoolgaande jongens (15 en 5 jaar) en twee schoolgaande meisjes, waarvan de oudste in groep 7 zit en de jongste in groep 5. Broers en zussen zijn allen stapelgek op Erjan.

De moeder zorgt voor het gezin en de vader probeert te werken als klusjesman.

Door het bezit van koe Nala hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Nala is 4 1/2  jaar oud en zal aan het eind van het voorjaar van 2018 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Erjan  is met een hartafwijking geboren. Daardoor heeft hij last van epilepsie. Hij gaat nog niet naar school, en hij begint een beetje te lopen. Spreken is bij hem nog niet ontwikkeld. Het is een jongen die gek is op speelgoed.