Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

565. Koe Siara

  • geschonken aan  Erbol, een jongen van 4 jaar
  • zoon van moeder Kunduz  (27 jaar)
  • plaats Kara-Suu, distric: Talas
  • datum schenking koe: 29-10-2017
  • donateurs:

Erbol 

 

Erbol  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. In ernstige gevallen van aangeboren hydrocefalus kan de druk van het vocht zo groot zijn dat hele hersengebieden worden weggedrukt tegen de schedel en de hersenen kunnen zich dan niet verder ontwikkelen. Dit heeft als gevolg dat de baby met erg weinig hersenweefsel wordt geboren, met zware mentale retardatie tot gevolg
De moeder (vader heeft het gezin verlaten) is zich bewust van zijn diagnose. Hij wordt behandeld. Het resultaat van de behandeling is nauwelijks te merken.

Erbol kan goed lopen en ook goed praten, maar zijn intelligentie blijft ver achter. Hij is altijd thuis en hij wil zich eigenlijk niet aankleden. Hij speelt het liefst in zijn blootje.

Erbol heeft geen broertjes of zusjes.

Het gezin heeft geen eigen huis. Ze wonen in bij de ouders van de moeder (oma is 52 en opa 55)

De moeder is thuis en zorgt voor haar zoon.

Door het krijgen van koe Siara hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Siara is 5 jaar oud en zal in februari 2018 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Erbol  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Hij kan goed lopen en ook goed praten, maar zijn intelligentie blijft ver achter. Hij wil zich eigenlijk niet aankleden en hij speelt het liefst in zijn blootje.