Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

566. Koe Stasia

  • geschonken aan  Ulan, een jongen van 7 jaar
  • zoon van moeder Aida (30  jaar), de vader is overleden
  • plaats Bakai-Ata, district: Bakay-Ata
  • datum schenking koe: 29-10-2017
  • donateurs:

Ulan   

Ulan  heeft behalve een neurologische aandoening tevens hartproblemen. Daardoor is hij zwakbegaafd. Zijn  moeder is zich bewust van zijn handicap. Tweemaal per jaar gaat hij naar een specialist, en er is sprake van enige vooruitgang.

Ulan  kan wel lopen, en volgt ook speciaal onderwijs (inclusief onderwijs). Hij kan nauwelijks praten, en zijn moeder vindt het daardoor heel lastig om met hem te communiceren.

De ontwikkeling van zijn intelligentie is blijft ver achter. Hij heeft er moeite mee om iets te begrijpen.  Hij is gek op honden.

Hij heeft een oudere broer van 9 jaar die naar school gaat, hij zit in groep 3, en een jonger zusje van 5 jaar.

Het gezin woont in een klein appartement, waar oma (49 jaar) ook veel over de vloer komt. De school is dichtbij maar medische verzorging is ver weg. Ze hebben geen vee.

De moeder heeft geen werk en zorgt voor de kinderen. De vader is overleden door overmatig alcohol gebruik.

Door het krijgen van koe Stasia hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Stasia is 5 jaar oud en zal eind 2017 een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Ulan is hij zwakbegaafd.  Hij kan wel lopen, en volgt speciaal onderwijs (inclusief onderwijs). Hij kan nauwelijks praten, en zijn moeder vindt het daardoor heel lastig om met hem te communiceren.