Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

567. Koe Zoja

  • geschonken aan  Beksultan, een jongen van 6 jaar
  • kleinzoon van grootmoeder Baktygul, (70 jaar) en zoon van vader Anarbek (49 jaar)
  • plaats Ozgorush, distric: Bakay-Ata
  • datum schenking koe: 29-10-2017
  • donateur:

Beksultan

Beksultan  is ten gevolge van een neurologische aandoening motorisch gestoord. Hij is verder een rustige en goed gemutste jongen.  Een chirurgische ingreep wordt niet verwacht. Zijn grootmoeder probeert hem met van alles te laten helpen.

Beksultan kan niet lopen en niet praten, en de ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt ook niet helemaal goed te gaan. Toch begrijpt hij heel veel, en als hij inderdaad iets goed begrepen heeft moet hij altijd lachen.

Hij leest het liefste in plaatjesboeken, en zijn oma stimuleert dat door hem daarbij te helpen. Hij gaat niet naar school.

Hij is het jongste kind van de familie, heeft een oudere broer van 21 jaar, zus van 19 jaar en nog twee broers van 15 en 12 jaar.

De ouders leven zomers op een grazige hoogvlakte waar ze schapen hoeden. Daarnaast hebben ze een eigen klein huisje mat 2 kamers. Zij zijn zeer hulpbehoevend. Scholen en medische zorg zijn ver verwijderd.

De ouders hebben verder geen werk, behalve schapen hoeden.

Door het bezit van koe Zoja hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Zoja is 5 jaar oud en zal in het voorjaar van 2018 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Beksultan  is ten gevolge van een neurologische aandoening motorisch gestoord. Hij is een rustige en goed gemutste jongen Zijn oma probeert hem met van alles te laten helpen, want  hij kan niet lopen en niet praten.