Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

568. Koe Ivanna

  • geschonken aan Timur, een jongen van 16 jaar
  • zoon van moeder Syrgagul, (40 jaar) en Father: Nurdin 44 jaar)
  • plaats: Uch-Emchek, district: Talas
  • datum schenking koe: 29-10-2017
  • Donateurs:

Timur

Timur  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is Zijn ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij gaat jaarlijks naar een specialist en hij krijgt medicatie. Dit jaar hebben ze het consult overgeslagen dat ze er geen geld voor hadden.

Timur  kan niet lopen, ook spreken gaat hem slecht af. De ontwikkeling van zijn intelligentie is redelijk. Hij gaat niet naar school en is alleen maar thuis. Hij zit in een rolstoel.

Hij heeft nog twee zussen en een broer.  De oudste zus (21 jaar) is getrouwd, de volgende zus (17 jaar)  heeft net de middelbare school afgerond.  Zijn jongere broertje (9 jaar) zit nog op school.  Timur is een goede jongen die graag naar andere kinderen kijkt.

Het gezin woont in een klein oud huis. Ze hebben geen auto. De ouders werken op het and en telen aardappels. Gelukkig is de school vlakbij.

Door het bezit van koe Ivanna hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Ivanna  is 5  jaar oud en zal in de winter een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Timur  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is Dit jaar hadden de ouders geen geld voor een consult bij de specialist.
Timur  kan niet lopen, maar hij is redelijk slim. Hij gaat niet naar school en is alleen maar thuis en zit in een rolstoel.