Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

078. Koe Accente*

  • geschonken aan: Bakai en Atai, een tweeling van 3 jaar
  • zoons van Jeenalieva Nurkyz en Asyrankulov Tynybek
  • plaats: Jyide village, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: november 2009
  • donateurs: leerlingen van de Ds. van Dijkschool te Dinxperlo, (scholengroep Accent)

Bakai en Atai

koe Accente met Bakai en Akai en hun ouders
Koe Accente is geschonken aan Bakai en Akai, een tweeling van 3 jaar. Beide jongens hebben Cerebral spastic infantile paralysis (Cerebral Palsy).

Het gezin woont in het dorp Jyide village, in de Manas rayon in de provincie Talas. Er zijn 5 kinderen in het gezin. De oudste zoon zit op school. Hij zit in de 6e klas. Het tweede kind is een meisje, van 10 jaar oud. Het derde kind is een jongen van 9 jaar.
De twee jongsten zijn Bakai en Atai.

De diagnose van hun beperking werd gesteld toen ze 1 jaar oud waren. De kinderen gaan regelmatig naar Bishkek voor medische zorg. Ze zijn daar al 5 maal geweest.

De laatste behandeling was in het Ak-Suu medisch centrum. De resultaten zijn positief want de jongens zijn begonnen met lopen.
De gezondheid van Bakai is slechter dan dat van Atai. Atai spreekt elke dag een paar nieuwe woorden maar Bakai gebruikt gebarentaal. Hij kan niet praten.

Het gezin is arm. Beide ouders hebben geen vast werk. De moeder blijft thuis voor de kinderen. De vader helpt op het land van ander mensen. Het gezin heeft helaas geen eigen stuk land. De vaders van de ouders van Tynybek wonen ook bij hen.

Koe Accente is een zwart met witte koe van 4 jaar oud (in november 2009).

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 15-6-2010 is het 6 maanden oude kalfje van koe Accente geschonken aan Aiperi, een jonge vrouw van 20 jaar.

Aanvullende foto’s:

Bakai en Akai en hun moeder

koe Accente

terug

Akai en Baki zijn een tweeling van 3 jaar oud. Beiden zijn gehandicapt.