Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

229. koe Alexandra 2

  • geschonken aan: Sezim, een meisje van 6 jaar
  • dochter van: Jamgyrchieva Dinara (24)
  • plaats: village Kyzyl-Adyr, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 2 december 2012
  • donateur: Reinier Selles en Alexandra Selles-Kattenberg

Sezim

Koe Alexandra 2 met Sezim en haar oma

Koe Alexandra 2 is geschonken aan Sezim, een meisje van 6 jaar. Ze heeft Cerebrale parese. Ze woont bij haar grootmoeder (46 jaar) in het dorp Kyzyl-Adyr in de regio Karabuura.

De moeder van Sezim woont met haar jongste zoon (het broertje van Sezim van 4 jaar) in Bishkek. In het dorp is geen werk. In Bishkek werkt ze in de nachtshift om de behandelingen en medicijnen voor Sezim te kunnen betalen. De vader van Sezim heeft een paar jaar geleden het gezin verlaten, hij heeft nu een nieuw gezin.
Sezim kan een beetje lopen maar ze loopt slecht. Ze kan niet praten, ze maakt geluiden maar haar oma begrijpt haar meestal niet. Ze vindt het erg moeilijk om met Sezim te communiceren.

Sezim huilt erg veel, vooral als ze iets niet leuk vindt. Ook kan ze soms aggressief worden. Het is geen rustig meisje. Als ze erg overstuur is gaat ze in haar handen bijten. Ze kan wel lief spelen. Ze vindt het erg fijn om met autootjes te spelen.

De oma van Sezim werkt niet, Sezim heeft namelijk continu toezicht nodig. Ze wonen met zijn twee├źn in een klein en oud appartement van 2 kamers dat is slechte staat van onderhoud verkeert.
Koe Alexandra 2 is een bruin met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over ongeveer 7 maanden een kalfje.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Sezim met haar oma

Sezim

Sezim met haar oma

Koe Alexandra 2

terug

Sezim woont bij haar oma. De moeder van Sezim woont in Bishkek omdat ze daar werk kon krijgen.