Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

315. koe Anja

  • geschonken aan: Kenjegul, een jongen van 10 jaar
  • (stief)zoon van: Kurmanbayeva Toktokan (40) en Stanbekov Esenbek (48)
  • plaats: village Ogombaey, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 maart 2014
  • donateurs: Annemarie Hupkes

Kenjegul

Koe Anja met Kenjegul en zijn stiefmoeder

Koe Anja is geschonken aan Kenjegul, een jongen van 10 jaar. Hij heeft cerebrale parese. Hij woont met zijn familie in het dorp Ogombaey.  De moeder van Kenjegul is overleden toen hij 6 maanden was. Zijn vader is daarna opnieuw getrouwd en zijn stiefmoeder zorgt goed voor hem.

Zijn ouders hadden 5 kinderen en uit het nieuwe huwelijk zijn nog twee kinderen geboren. Kenjegul heeft een oudere broer van 24 jaar die getrouwd is en in hetzelfde huis woont en zelf ook 2 kinderen heeft. Kenjegul heeft nog een broer van 22 jaar die in Bishkek werkt.

Zijn broers van 20 en 18 jaar wonen wel thuis en hebben helaas geen werk. Verder heeft hij nog een stiefzusje van 4 jaar en een stiefbroertje van 2 jaar oud. Kenjegul speelt vaak met zijn jongere broertje en zusje en zijn neefjes.
Kenjegul moet twee keer per jaar naar een specilaist in Bishkek. De resultaten van de behandelingen zijn goed en zijn ouders zien hem vooruit gaan.

Kenjegul gaat niet naar school. Zijn stiefmoeder geeft hem thuis les. Hij heeft een normale intelligentie en leert snel. Hij vindt het heerlijk om op de computer te werken maar helaas heeft het gezin thuis geen eigen computer. Als één van de sociale werksters langs komt voor controle neemt ze een laptop mee waar hij even op mag werken.

Kenjegul kan niet lopen, om zich voort te bewegen kruipt hij. Hij kan praten maar zijn spraak is niet goed ontwikkeld.
Het gezin woont in een oud huis van 4 kamers. Zij gebruiken twee kamers, het gezin van de oudste broer van Kenjegul de andere twee kamers. Het gezin heeft geen eigen auto en woont ver weg van de school en het ziekenhuis.
Nu het gezin de koe heeft hebben ze betere voeding omdat ze nu elke dag verse melk kunnen gebruiken. Ze hoeven niet langer melk te kopen. Wat over is kunnen ze verkopen. Met dit gespaarde geld willen ze heel graag een computer kopen omdat Kenjegul daar zo graag op werkt.

Koe Anja is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Koe Anja met de vader van Kenjegul

Kenjegul met zijn jongere broertje en zusje en zijn neefjes.

Koe Anja

terug

Kenjegul kan niet lopen maar zijn intellect is goed ontwikkeld. Helaas gaat hij niet naar school omdat de school te ver weg is en zijn ouders geen vervoer hebben. Daarom willen ze geld sparen om een computer voor hem te kunnen kopen.