Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

313. koe Astrid

  • geschonken aan: Abdul, een jongen van 2 jaar
  • zoon van: Tolubaeva Gulmira (38) en Konushbaev Nurlan (46)
  • plaats: vde stad Talas, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 maart 2014
  • donateurs: Rotary Zeist

Abdul

Koe Astrid met de moeedr van Askat en twee van zijn broertje en zusje

Koe Astrid is geschonken aan Abdul, een jongen van 2 jaar. Hij heeft een hartafwijking en hydrocephalus (waterhoofd). Hij woont met zijn familie in de stad Talas.

Abdul heeft een oudere broer van 18 jaar genaamd Askat. Askat heeft ook een beperking, hij heeft epilepsie en astma. Askat woont in Bishkek omdat hij daar de beste zorg krijgt. Hij moet namelijk elke drie maanden naar het ziekenhuis. Hij gaat naar een religieuse school omdat hij goed kan leren.

Abdul heeft nog een zusje van 9 jaar, zij zit in klas 3. Verder heeft hij een broertje van 6, een zusje van 3 jaar. Zij gaan nog niet naar school. Abdul moet twee keer per jaar naar de specialist in Bishkek. De resultaten van de behandelingen zijn goed, zijn hoofd wordt elk jaar kleiner.

Abdul loopt nog niet, hij is pas begonnen met wat wankele stapjes. Hij kan nog niet praten, zijn spraak is niet goed ontwikkeld.
Ook is hij achter in zijn ontwikkeling.

Abdul vindt het heerlijk als zijn moeder met hem speelt. OOk zijn zusje en broertje spelen vaak met hem.
Het gezin woont in een oud huis. Beide ouders hebben geen werk. Ze hebben geen eigen auto. Omdat ze twee kinderen hebben die intensieve medische zorg nodig hebben hebben ze het zwaar. Ze wonen ver weg van het ziekenhuis en moeten een taxi huren om er te komen.

Nu het gezin de koe heeft hebben ze betere voeding omdat ze nu elke dag verse melk kunnen gebruiken. Ze hoeven niet langer melk te kopen. Wat over is kunnen ze verkopen. Met dit gespaarde geld willen ze heel graagmedicijnen voor beide zonen kunnen kopen zoals een inhaler voor Askat. Ook willen ze boeken en speelgoed kunnen kopen.
Koe Astrid is een bruin met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Koe Astrid met Abdul en zijn moeder

Abdul en zijn moeder

Askat en zijn vader

Koe Astrid

terug

In dit gezin zijn twee kinderen die medische zorg nodig hebben. Dat maakt het voor de ouders extra zwaar.