Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

213. koe Aum

  • geschonken aan: Yryskeldi, een jongen van 10 jaar
  • zoon van: Kurbanalieva Gulbayra (47) en Tuloberdiev Joldubay (53 jr)
  • plaats: village Chon-Karabuura, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 21 juli 2012
  • donateur: ┬áC. Ramdas (Den Haag)

Yryskeldi

Koe Aum met Yryskeldi en zijn moeder

Koe Aum is geschonken aan Yryskeldi, een jongen van 10 jaar oud. Hij heeft een verstandelijke beperking en epilepsie. Hij woont met zijn ouders, broers en jongste zus Gulzada in het dorp Chon-Karabuura, in de regio Karabuura. Ook zijn oma van 87 jaar woont bij hen.

Yryskeldi kan wel lopen maar niet praten. Hij maakt alleen geluiden. Hij begrijpt ook niet alles. Hij gaat niet naar school en zijn ouders kunnen hem ook niet zelf les geven omdat ze zelf ook niet naar school zijn gegaan. Er moet continu op Yryskeldi gelet worden. Hij is bang voor vreemden. Gelukkig speelt zijn zusje Gulzada vaak met hem.

Yryskeldi heeft nog twee oudere broers en een oudere zus. Zijn oudste broer is 26 jaar. Hij studeert. Zijn andere broer is 23 jaar. Hij heeft geen werk en hij helpt zijn ouders op het land. De zus is 21 jaar, zij is getrouwd en woont niet meer thuis. Gulzada, zijn zus van 13 jaar, gaat naar school.
Yryskeldi vindt het heerlijk om te spelen en te slapen. En om met zijn zus Gulzada te spelen.

Totdat Yryskeldi 6 was ging hij tweemaal per jaar naar Bishkek voor specialistische medische zorg. De ouders hebben geen auto en reisden dan per bus. Ze overnachtten in Bishkek. Helaas is er geen geld meer voor. Nu wordt hij door een doktor in de buurt behandeld.

Beide ouders hebben geen werk.
Koe Aum is een zwart met witte koe van 5 jaar oud. Ze is drachtig en verwacht (als alles goed gaat) haar kalfje in september.
Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Koe Aum

terug

Yryskeldi gaat niet naar school en zijn ouders kunnen hem ook niet zelf les geven omdat ze zelf ook niet naar school zijn gegaan.