Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

276. koe Betty

  • geschonken aan: Baktygul, een meisje van 7 jaar
  • dochter van: Ryspekova Aisalkyn (29)
  • plaats: Chon-Karabuura village, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 11 augustus 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten produkten.

Baktygul

Koe Betty met Baktygul en haar moeder en zusje

Koe Betty 3 is geschonken aan Baktygul, een meisje van 7 jaar. Ze heeft Cerebrale parese, epilepsie en een verstandelijke beperking.
Ze woont met haar moeder en halfzusje in het huis van haar grootouders in het dorp Chon-Karabuura in de regio Karabuura. De moeder van Baktygul is een alleenstaande moeder.

Baktygul is een dochter uit het eerste huwelijk van haar moeder. Ze heeft een halfzusje van 3,5 jaar uit het tweede huwelijk van haar moeder. De beide vaders hebben het gezin verlaten vanwege de beperkingen van Baktygul. De tweede echtgenoot verliet het gezin toen zijn eigen dochtertje 20 dagen oud was. Hij is een drugsverslaafde. Beide vaders kijken niet meer naar hun dochters om.
Baktygul moet twee maal per jaar naar Bishkek voor medische zorg. Het gezin heeft geen auto, ze huren dan een taxi.
Baktygul wordt altijd erg nerveus als ze naar de dokter moet. Ze houdt van rust.

Ze moet contnu medicijnen gebruiken vanwege haar epilepsie. De linkerkant van haar lichaam, haar arm en been, functioneren niet zo goed. Daardoor kan ze niet zo goed lopen.
Ze gaat niet naar school. Ze begrijpt niet zo veel van wat er aan haar gevraagd wordt. Ze kan niet zo goed praten, een paar woordjes. Die begrijpen alleen haar moeder en oma.

Koe Betty is een zwart witte koe van 5 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Batgyl met koe Betty 3

Baktygul

Baktygul

Baktygul met haar zusje en oma

Koe Betty 3

terug

Baktygul woont met haar halfzusje en haar moeder in het huis van haar grootouders. Haar vader en de vader van haar halfzusje hebben het gezin verlaten.